War for talent: company vs. talent = 0 - 1.

Een strategie uitwerken dat de retentie, engagement en well-being van je medewerkers verhoogt en investeren in wat er écht toe doet zal een belangrijke doelstelling zijn voor de Vlaamse bedrijven.
Dit om zowel een aantrekkelijke werkgever te zijn voor nieuwkomers als voor de huidige populatie.

Hierbij geven we je meteen enkele tips over hoe je een dergelijke strategie kunt vormgeven waarmee jouw bedrijf vanaf 2022 een geprefereerde werkgever kan worden.

  1. Start alvast met het onderzoeken van de huidige bedrijfscultuur aan de hand van kwantitatieve en kwalitatieve analyse bij de werknemers zelf. Vertrek niet vanuit assumpties over hoe wij zelf de wereld binnen ons bedrijf beter zouden ervaren, maar vanuit de feiten.

  2. De data die je hierbij verzamelt zal jou veel bijleren over wat er leeft binnen de organisatie en wat de noden zijn van jouw mensen, jouw belangrijkste kapitaal, want zij maken het verschil bij en voor je klanten. Er zijn verschillende mogelijkheden op de markt om deze analyse uit te voeren waaronder ook de Employee Journey Scan©

  3. Indien je er voor kiest zelf een vragenlijst op te stellen, analyseer je vervolgens de bekomen data en kan je hieruit afleiden op welke vlakken verbeterpunten zijn en wat er goed loopt, wat we zeker moeten behouden. We gaan op zoek wat ons differentieert en waarom onze medewerkers bij ons willen werken. Waarin geloven ze en delen ze hierbij dan ook dezelfde visie en waarden van het bedrijf.

  4. Communiceer ook met de medewerkers wat de resultaten zijn van de analyse en wat er met deze data nu wordt aangevangen.

  5. Daarna kan je projecten lanceren met effecten op langere termijn (en eventueel ook langere implementatietijd) alsook kleine aanpassingen doen met een snelle impact, de quick wins.


enlightened Betrek steeds mensen met kennis ter zake en relevante ideeën bij de uitvoering van de projecten om draagvlak te creëren en werk zo samen aan een cultuur waar innovatie en creativiteit gestimuleerd worden.

enlightened Voorzie coaching en opleiding voor uw mensen in het kader van hun verdere ontwikkeling zodat ze jouw bedrijf verder kunnen helpen groeien. 

enlightened In het kader van hybride werken en andere nieuwigheden kan coaching aangaande het "nieuwe leidinggeven" via een gepersonaliseerd traject voor teamleaders zeer nuttig zijn. I am human maakt hiervoor gebruik van wetenschappelijk onderbouwde tools.

Het resultaat = tevreden medewerkers = tevreden klanten = groei en innovatie = tevreden bedrijfsleider = tevreden aandeelhouder(s)

Het is exact het doel van i am human om bedrijven zoals die van jou hierin te begeleiden want wij geloven dat mensgericht ondernemen een positieve impact heeft op je resultaten en dat een duurzaam HR beleid niet meer weg te denken is  bij de toekomstgerichte KMO.
Wij kunnen jullie ondersteunen bij het innoveren van HR en bij het professionaliseren ervan in het kader van jullie organisatiedoelstellingen.

Wil je graag een employee engagement strategie uitwerken aan de hand van data? Heb je hulp nodig bij de implementatie hiervan? Of wil je gewoon deel uit maken van ons team? Neem hier contact met ons op.