top of page

Employee Engagement Analytics

Haal het maximum uit je bedrijfscultuur

Employee Engagement Analytics is een strategische benadering die organisaties helpt om de betrokkenheid en tevredenheid van hun medewerkers te meten, te analyseren en te verbeteren. Het omvat het verzamelen en analyseren van gegevens over verschillende aspecten van het werknemersbestaan, zowel op gebied van perceptie als gedrag.

Personeel vergadering

Waarom is Employee Engagement Analytics belangrijk?

  • Verhoogde Productiviteit: Betrokken medewerkers zijn over het algemeen productiever en leveren betere prestaties. Door inzicht te krijgen in de factoren die van invloed zijn op de betrokkenheid, kunnen organisaties strategieën ontwikkelen om de productiviteit te verhogen.

  • Verbeterde Retentie: Tevreden en betrokken medewerkers zijn minder geneigd om het bedrijf te verlaten. Door te begrijpen wat medewerkers motiveert en wat hun tevredenheid beïnvloedt, kunnen organisaties de retentie verbeteren en de kosten van werving en training verlagen.

  • Betere Klantenservice: Betrokken medewerkers hebben meer kans om zich in te zetten voor uitstekende klantenservice. Dit kan leiden tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit, wat op zijn beurt de omzet en winstgevendheid van het bedrijf kan verhogen.

  • Innovatie en Creativiteit: Een positieve werkcultuur en een gevoel van betrokkenheid kunnen de creativiteit en innovatie binnen het bedrijf stimuleren. Medewerkers voelen zich gestimuleerd om nieuwe ideeën te delen en bij te dragen aan verbeteringen.

 

Door gebruik te maken van Employee Engagement Analytics kunnen organisaties:

  • Diepgaand inzicht krijgen: Identificeer de sterke en zwakke punten in de betrokkenheid van medewerkers en ontdek waar verbeteringen nodig zijn.

  • Gerichte acties ondernemen: Ontwikkel strategieën en initiatieven om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten op basis van objectieve gegevens.

  • Resultaten meten: Volg de impact van betrokkenheidsinitiatieven in de loop van de tijd en pas waar nodig aan om continue verbetering te stimuleren.

 

Klaar om de betrokkenheid van jouw team te verbeteren?

Door te investeren in Employee Engagement Analytics, kan jouw bedrijf profiteren van verbeterde productiviteit, hogere retentie, betere klantenservice en meer innovatie.

Neem vandaag nog de eerste stap naar een meer betrokken en succesvol team!

Employee Engagement Analytics Tool

Wij maken gebruik van Engageable om bovenstaande inzichten te verwerven. Engageable is uniek dankzij de dynamische medewerkersbevraging en een analyse mogelijk te maken tot op teamniveau, de impact te meten van de acties en inzichten te geven in wat de prioriteiten zouden moeten zijn voor HR en teamleaders. Er is een mix van open en gesloten vragen en de tool is zo opgebouwd dat er ook aandacht is voor arbeidersprofielen. We investeren als bedrijf heel vaak in strategische sessies waar we onze missie, visie en waarden vastleggen en moeten constateren dat het geen evidentie is om op te volgen of deze ook effectief uitgevoerd en gedragen worden in de organisatie. Engageable maakt het mogelijk om ook deze bedrijfsspecifieke en unieke zaken te meten. Contacteer ons om hierover meer te weten of ga alvast even op ontdekking op de website.

Informele bijeenkomst

De fases van medewerkersbetrokkenheid

Elke medewerker start als "fully engaged" in een organisatie. Onbewust komt men in een fase waarin men minder betrokken is bij de organisatie. Door communicatie en gerichte acties kan de leidinggevende en collega's er voor zorgen dat de medewerker telkens opnieuw gealigneerd is met het bedrijf en de strategie waardoor deze medewerker de continue cyclus doormaakt van betrokken naar onbewust niet betrokken. Op het moment dat er zich bewustwording plaats vindt heeft de medewerker de keuze; of de medewerker nestelt zich in een "quiet quitting" positie of wordt actief niet betrokken. Deze laatste is actief op zoek naar iets anders of is al in opzegperiode, wat uiteraard zal leiden naar een uiteindelijke exit of in het slechtste geval gaat de persoon actief tegenwerken en wordt hij of zij saboteur.

Fases medewerkersbetrokkenheid

Door deze verschillende fasen van betrokkenheid te begrijpen en te ondersteunen gedurende de employee journey, kunnen organisaties een positieve werkomgeving creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd, gemotiveerd en betrokken voelen.

Neem contact op met I Am Human om u te laten begeleiden in de verschillende fases doorheen de employee journey om de medewerkersbetrokkenheid in jouw organisatie te optimaliseren.

Contact

Blekte 79, 9340 Oordegem

0032 491 08 69 86

  • Instagram
  • Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn

Dank je wel voor jouw bericht!

bottom of page